Fiber – 002 (del 1 och 2)

Skrivet av krig


fiber002_1_web

 

Nu är utställningen öppen! Installationen visas under hela sommaren! De två installationerna berättar om odlandet av lin och framställningen av en användbar fiber. Installationen inne i konsthallen är ett fält med ovanligt långt lin, ett kar där en rötningsprocess pågår och ett ljud som berättar om ett romantiskt idéarv som konstnärerna själva bar med sig när de inledde projektet och om ett annat, mer verklighetsförankrad, förhållande till linet, den mänskliga handen och den industriella processen som experten Evert Åsberg från Åsbo besitter. Installationen vid Silvanums entré är en linodling som ska sås, växa och ryckas under utställningens gång. En visualisering av drömmen om linet.

 

Del 1 och 2 syftar på första delen, att odla och andra delen att röta.

 

fiber002_1_web7

 

 

fiber002_1_web8

 

 

fiber002_6_WEB

 

 

fiber002_OM

 

klar_!

Kommentarer:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>