Skördetider

Skrivet av krig


I Onsdags kände vi att det var dags för skörd. Nu hoppas vi resten av linet skyndar på och blir färdigt till nästa helg då vi bjudit in till lin-dag på Koversta. Det ser väl lite sisådär ut… eftersom det blommar och växer betydligt mer nu, när det regnat lite mer än vad det gjorde i juli.

 

_MG_6259_red_web

 

_MG_6278_red_web

 

Det färdiga linet ryckte vi upp för att lägga på tork. Enligt Everts råd sorterade vi det efter tjocklek och längd inför den kommande rötningen. Vi tog nog det hela på lite för stort allvar, sorteringen var extremt långtråkigt och tog aslång tid. Speciellt eftersom vi glatt rykte upp en hel del innan vi kom på att vi skulle ha sorterat också. Därför övergav vi det och koncentrerade oss på att få upp linet istället….

 

_MG_6309_red_web

 

 

bild-16_web

 

Jon sorterar

 

bild-12_web

.

Karin knyter ihop i nävar

 


bild-13_web

 

Tillfällig torkställning då det började regna.

 

bild-14_web

 

Såhär liten del av landet är nu skördad.

 

Kommentarer: